29 Mayıs 2008 Perşembe

Ankaraspor'da 2. Kocaman dönemi

Lig Tv'deki haberin başlığı bu şekilde. Devamında da Ankaraspor'un teknik direktör Aykut Kocaman ile 1 senelik anlaşma yaptığından bahsediliyor. Haber yeni değil, bir kaç günü var. Aykut Kocaman 2 sezon önce bu takımın başına gelmişti, genç ve yeni isimlerden bir takım kurdu, ilk sene iyi kötü ligde kalmayı başardılar, özellikle Trabzon maçları olmak üzere sükse yaptıkları maçlar da olmadı değil. Geçtiğimiz sezon ne Ankaraspor ne de Kocaman için iyi bir sene geçtiği söylenemez. Henüz daha ilk yarı bitmeden görevinden istifa etmişti Kocaman.

Haberde asıl irdelenmesi gereken, Futbol Şube sorumlusu Ahmet Gökçek'in sarfettiği sözler. Kısaca, Aykut'un futbol bilgisinden çok insanlığından dem vurmuş. 'Geçen sene bir hata ettik, kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz' diyor. Bir ve birden fazla kulübü bir çok kez dolaşmış teknik direktörler klasmanında 1 numarada olduğumuz aşikar olduğundan, bu kez bir teknik direktörün değil, bir kulubün 2. bir şans istemesi farklı olan. Alışık olmadığımız bir durum. Ankaraspor'un bu kararlı tutumuna alkış tuttuğum gibi, madem böyle dirayetli bir duruşa sahipsiniz , o hatayı neden yaptınız demekten de kendimi alamıyorum.

Son olarak Aykut hoca hakkında bir kaç şey karalayayım. Çocukluğumuzda taraftarı olduğumuz takımla özdeşleşen idollerimiz vardır ya hani, benim de idolüm Aykut Kocaman'dı. Her Fener'li ufaklığın idolü olan Rıdvan'ı saymıyorum zaten, ayıp olur. Cimnastik temelli olmasındandır belki, sahada bu kadar kıvrak hareket eden, bu kadar şık duran bir forvet gelmiyor aklıma. Hami topa vurmak için 100! metre açılırken Aykut'un topa bir kez abandığına şahit olmamışımdır. O, sarsılmaz karakteriyle, düzgün insanlığıyla, tertemiz vicdanıyla tüm kamuoyunun kalbini fethetmiştir. Yolun açık olsun Aykut hoca! Formasını terlettiğin takımın başında görmektir seni dileğimiz...

anekdot: Gazeteci Barış Tut'un kaleminden bir de Aykut Kocaman biyografisi mevcut. Kitabın ismi "Kocaman bir adam".

Hiç yorum yok: