12 Mayıs 2008 Pazartesi

Kobe Bryant

Kobe'nin başlığa yerleşmesi, sadece adı 2008 MVP olduğu için değil, dün geceki LA Lakers-Utah Jazz serisinin 4.maçında ortaya koyduğu karakter ile açıklanabilir. Henüz ilk periyotta yaşadığı sırt problemine uzatmaya da giden koskoca bir maç boyunca direndi, hem sezon boyunca taşıdığı skor yükünden bu maçta da feragat etmedi hem de gücü yetmediğinde, olağanüstü bir liderlikle taşıdı arkadaşlarını potaya. Maç sonu istatistikler de aksini söylemiyor doğrusu. 30 sayı, 10 assist, 8 ribaund. E daha nolsun, kılpayı kaçırmış triple double'ı. Sakat olmasa nolurdu kimbilir!

Utah bir uzatma sonunda 123-115 aldı maçı. Özellikle altı çizilecek birkaç nokta var maça dair. Utah point guard'ı Deron Williams, diğer maçların aksine çok agresif oynadı, sürekli potaya penetrelerle birçok sayı üretti ve sonucunda Utah'ın en skorer (29 sayı) oyuncusu oldu. Memo son çeyrekte attığı 2 yüksek post basketiyle maçın uzamasında önemli rol oynadı, zira o sıra Kobe, Derek Fisher'a öyle güzel 3 assist yaptı ki Fisher Kobe'yi kıramadı ve Utah potasına 3'lük şeklinde bıraktı bu assistleri.

Seri şimdi 2-2. Lakers halen ağır basıyor, hele ki bu Kobe'yi görünce. Yine de bir Utah'lı olarak serinin 7 maça uzamasını diler, en azından bir maç daha Lakers'ın Salt Lake City'e konuk olmasını isterim.

Hiç yorum yok: