28 Mayıs 2008 Çarşamba

Beko Basketbol Ligi 2008 Final Serisi

Final serisinin 2. maçı sonunda Fenerbahçe, Telekom karşısında 2-0 öne geçmiş durumda. Serinin ilk maçını salondan, ikinci maçını da TV karşısında izleyen biri olarak, Fenerbahçe'nin geçen sene Efes'e uyguladığı tarifeyi bu sene Telekom'a uygulamaması için hiçbir sebep olmadığını düşünüyorum. Yani Fener bu seriyi 4-0 ile geçerse hiç sürpriz olmaz. Keza yarı finalde Telekom'un Beşiktaş'ı rahat geçmesi bir nevi süpriz idi. Gerçi son 2 aydır (özellikle final eight yarı finalinde GS'a elenmesi sonrası) Beşiktaş takımında gözle görülür bir düşüş vardı. Bundan iyi yararlandı Telekom ve kendisini finalde buldu. İlk maç ile ilgili sevindirici olan, pazar günü olmasının etkisiyle Abdi İpekçi'nin full çekmesiydi. Taraftar özlenen bir organizasyonla geçirdi maçı ve Rasim'in son saniyelerdeki 3'lüğüyle 100'lük bir şölen oldu.

2. maça bakacak olursak, ilk maçtan daha dirençli daha istekli bir Telekom vardı sahada. Keza Fener'in de ilk maçtaki istek ve arzusundan eksik kalır bir yanı yoktu. Ancak bu sefer El Amin sazı eline aldı Telekom'da ve skor yükünü sırtladı. 3. çeyreğe kadar kafa kafaya ve Solomon-El Amin düellosu şeklinde geçen maçta, tartışılır bir hakem kararıyla rüzgar Fener'in lehine döndü. Telekom'un tüm basket otoritelerince kabul edilen en büyük artısı olarak görülen çift point-guard'lı takım kurgusunun diğer başrolündeki Tutku Açık, hakemlere yaptığı agresif! itirazlar sonucu diskalifiye edildi. Hakemler'in ortaya koymak istediği otoriteye lafımız yok. Lakin yoğun bir sezon geçmiş, takımlar finale gelmiş, tüm becelerini, taktiklerini, arzularını ortaya koyuyorlar.Neden? Elbette şampiyon olmak için, bundan normal bundan olağan birşey de olamaz. Bu noktada artık hakemlerin böylesi itirazlarda daha müsamahalı davranmaları gerektiğine inanıyorum. Tutku, kendisine faul yapıldığı itirazıyla hakeme doğru koştu ve el kol hareketleri eşliğinde birşeyler söyledi. Akabinde teknik faulü aldı. Buna lafımız yok, doğrusu bu. Ancak hemen sonrasında hakemlerin üstüne doğru yürürken, hakemler ikinci teknik faulü verip diskalifiye ettiler Tutku'yu. Fiili bir teması olmadı Tutku'nun, küfür etmiş gibi bir hali de görünmüyordu TV'den. Dolayısıyla diskalifiye kararı ağır oldu diyorum.

Seri'nin 3 ve 4. maçları Ankara'da oynanacak. 3. maç Cuma günü. NTV maçları ıskalamıyor.
Henüz Telekom adına birşey bitmiş değil elbette, ancak önümüzdeki maç çok çok önemli. O maçı Fener alırsa bu işin adı konur, bir 4'lük tarife daha gelir. Kısa bir ekleme; Dün maçı izlerken, Telekom'un seneye Atatürk Spor Salonunu kendi salonu haline getireceğini, diğer müsabakalar için başka bir salon projesinin olduğunu öğrendim. Hayırlısı olsun.

Hiç yorum yok: