13 Mayıs 2008 Salı

Beko Basketbol Ligi Play-Off Yarı Final

Avrupa'nın en önemli basketbol ligleri arasında gösterilen ve bunu NTV ile Beko'ya borçlu olan ligimizin Play-Off Çeyrek Final Serileri sona erdi. Normal sezonu ilk 4 sırada bitiren takımlar, rakiplerini eleyerek yarı final oynamaya hak kazandılar.

Türk Telekom - Galatasaray CC eşleşmesi, her sonuca açık bir seriydi ama TT, rakibini 3-0 ile süpürdü. Bu sonucun, serinin karakteriyle hiç ilgisi yok, zira 3 maçın da son dakikalarına eşitlikle girilmesine rağmen, doğru tercihleri yapan ve şansını yanına alan TT, 3 maçı da lehine skorlarla tamamladı. 5 şampiyonluk adayından birisi, bu turda olamayacaktı ve o takım Galatasaray CC oldu. Doğru yatırımın ödülünü Avrupa'da yarı final oynayarak aldılar, küsmeden seneye de devamını getirmeleri önemli.

Efes Pilsen - Pınar Karşıyaka serisi, güzel bir sürpizle başladı, ancak sonuç öyle olmadı. Karşıyaka her zaman potansiyeli yüksek bir takım olmasına rağmen, bunu sonuçlara yansıtabildiğini hiç göremedik. Bu sene Efes karşısında tur şansları olmasına rağmen, dün oynanan İzmir'deki ikinci maçta Geno, Marshall ve Valentin sakat olunca 7 kişiyle maçı son periyoda kadar getirmelerine rağmen kaybedip, seriyi 3-1 geride tamamladılar.

Beşiktaş CT - Bandırma Banvit eşleşmesi sürprize en kapalı eşleşmeydi. Seriye 1-0 önde başlayan Beşiktaş, ilk maçın tamamında üstün olan taraftı ve skor farkı azaldığı anlarda vites yükseltip, sürekli Banvit'in umutlarını tükettiler. İkinci maçı uzatmada mucize bir basketle kazanan Banvit, seriye tutunabilmek için evinde oynadığı maçta Beşiktaş'la hücum yarışına girerek en büyük hatayı yaptı ve sahadan yenik ayrılarak, 3-1'lik skorla sezonu kapattı.

Fenerbahçe Ülker - Antalya BB serisi, seyir zevki açısından Turk Telekom - Galatasaray CC eşleşmesini aratmadı. Seri 3-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi ama Antalya BB övgüyü daha çok hakeden taraf oldu. Takımın uzun vadeli planları var ve bu sezon için sürpriz bir yarı final, önümüzdeki yıl için onlara şevk katabilirdi ancak olmadı. Bana göre bu kadarı bile yeterli. Seneye, doğru hamleleri yapıp, şanssızlık yaşamazlarsa belki şampiyonluk adayı olamayacaklar ama çeyrek finalde eşleştikleri takıma şimdiden kolay gelsin diyorum.

Yarı final eşleşmeleri ise şu şekilde:
Beşiktaş CT - Türk Telekom (0-1)

Efes Pilsen - Fenerbahçe Ülker (0-1)

Serilere 1-0 önde başlayan iki takım da büyük avantaja sahip. Efes Pilsen'in saha avantajının olmadığı ve son 8 maçta rakibini sadece 1 kere yenebildiği düşünüldüğünde, Fenerbahçe bir şekilde finale çıkacak gibi görünüyor. Diğer eşleşme ise, final serisiyle aynı heyecana sahip olacak. Futbol sezonunun da bitimiyle Akatlar'da bir cehennem atmosferi yaşanacağına şüphe yok. Ligde oynanan maçta Telekom'un, o salondan 19 sayılık bir farkla ayrıldığı da başka bir gerçek. Diğer yanda da, Ankaragücü taraftarları Türk Telekom'a destek veriyor ve Beşiktaş'ı, yakın dostları Bursasporlular nedeniyle pek sevmiyorlar. Bu da, mutlaka Telekom'a bir taraftar katkısı sağlayacaktır. Her maçı seyredilmesi gereken bir seri.

Yarı final eşleşmelerinin bir diğer önemli tarafı da şu: Beşiktaş ve Fenerbahçe yarı finalde rakiplerini elerse, 1984-'85 sezonundan beri ilk defa iki kulüp takımı Türkiye Basketbol Ligi'nde finalde karşılacak. O sezon, finalde Fenerbahçe'yi mağlup eden Galatasaray'ın şampiyonluğuyla sona ermişti.

Hiç yorum yok: