27 Mayıs 2008 Salı

Deplasmandayım...5 Dakkaya Dönerim!

Liverpool'un yeni stadyum projesi Stanley Park hakkındaki gelişmeleri araştırırken Britanya'nın en yakın derbi deplasmanlarıyla ilgili şeyler öğrenmiş oldum. Paylaşmadan duramadım. Yapımına henüz başlanmamış Stanley Park, ezeli rakip Everton'ın Goodison Park'ına ne kadar yakın, aşağıdaki fotoğraftan görebilirsiniz. Kırmızıyla işaretli alan Stanley Park'ın yapılacağı yer. Ama bunlar birbirine en yakın olan iki stat olamayacaklar.

Aşağıdaki fotoğraf İskoçya'nın Dundee kentinden. Soldaki stadyum, Dundee FC'nin kullandığı 12.000 kişilik Dens Park. Sağdaki ise Dundee United'ın 14.000 kapasiteli Tannadice Park'ı.

İngiltere sınırlarında en yakın iki rakip stat ise Nottingham'da. Alttaki fotoğrafta en yukarıda yer alan Meadows Lane, Notts County'nin maçlarını oynadığı 20 bin kişilik stadı. Nehrin ayırdığı diğer kıyıda bulunan 30 bin kapasiteli The City Ground ise Nottingham Forest'a ait. Bu ikisi yetmezmiş gibi, biraz daha aşağıda bir stat daha görüyorsunuz ki, o futbol amaçlı kullanılmıyor. Orası, Nottinghamshire County Cricket Club'ın evi, 15 bin kişilik Trent Bridge.

Hiç yorum yok: