16 Mayıs 2008 Cuma

Göztepe, Bank Asya 1. Lig'de mi?

Dün, Eskişehir'de 3. Lige yükselmek için oynanan Play-Off ikinci turunda, Ayazağa ile oynadı Göztepe. Normal süresi 0-0 biten maçta, uzatmanın ilk yarısında öne geçmelerine rağmen, 115. dakikada yedikleri golle maç penaltılara gitti ve Ayazağa, penaltılar sonucunda maçı kazandı.

Bilindiği üzere, borçları nedeniyle TMSF'nin el koyduğu Göztepe, geçtiğimiz yıl Altınbaş Holding bünyesinde bulunan Assos AŞ tarafından 1 milyon 300 bin YTL karşılığında satın alınmıştı. Satın almanın ardından ilk açıklamada, Göztepe'yi eski büyük günlerine geri döndürme sözü vermişlerdi. Taraftar, başlarda bu durumdan pek memnun kalmadı, çünkü Assos Aş bir İstanbul şirketiydi ve takımın İzmir'den ayrılacağı korkusu sarmıştı tribün tayfasını. Grubun Hukuk İşleri Müdürü Umut Metin, "Artık biz de İzmirliyiz" dese de tedirginlik devam etti. Sonrasında dedikodular başladı, grubun 2008 sezonu sonunda Gençlerbirliği OFTAŞ'ı satın alarak hemen Turkcell Super Lig'e çıkacağı konuşuldu.
Bir başka senaryo ise, spora yaptığı yatırımlar giderek artan Ülker'in OFTAŞ'ı satın almasıyla ilgiliydi. Taraftarı olmadığı için de, Göztepe'yle anlaşarak Göztepe ÜLKER adıyla Süper Lig'de mücadele etmek niyetinde olduğu yönünde dedikodular çıktı ama bu da gerçekleşmedi.

Zaten Göztepe taraftarının genel olarak tavrı net. Bu şekilde TSL'de oynamak kimsenin içine sinmiyor. Amatör ligden başlayarak, adım adım yükselmeyi bekleriz diyorlar. Diğer taraftan, işin içinde İzmir genelinde hakim ve dolayısıyla Göztepe'ye de yansıyan siyasi görüşe de ters bir takım hususlar var. AKP hükümetiyle birlikte, yükselişe geçen takımların olduğu aşikar. Assos grubunun da hükümet destekli olduğu ve partinin İzmir'deki oy potansiyelini yükseltmek amacıyla bu işleri çevirdiği söylenenler arasında.
Taraftarın en büyük korkusu, kulubün İstanbul'dan yönetilmesi. Çünkü bu tarz bir yönetim şeklinin işe yaramadığını ve parayla saadet olmadığını, Dinç Bilgin'in Göztepe'yi satın almasından kısa bir süre sonra, yüzüstü bırakmasıyla Amatör Küme'ye düşerek kötü bir şekilde tecrübe ettiler.

Birleşmelerle ilgili yeni dedikodular, yerel basına yansımaya başladı. Göztepe başkanı İsmail Hakkı Gül ile yapıldığı iddia edilen bir ropörtaja göre, Göztepe'nin profesyonel lige çıkamaması halinde (gün itibariyle çıkamadı), 3. Lig kulübü Aliağa Belediyespor'un satın alınarak, Göztepe'nin yeniden profesyonel olacağı kesin. Ancak, daha ciddi bir iddiaya göre, Bank Asya 1. Ligde mücadele eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile birleşmenin tamamlandığı söyleniyor. Hatta bu konuda, federasyondan da olur alınmış. Hatta ve hatta, bu durumun gerçekleşmesi durumunda, Göztepe'nin maçlarını İzmir'de oynayıp oynayamayacağı ile ilgili UEFA'dan görüş istenmiş.
Sadece Göztepe değil, Karşıyaka da, mutlak suretle TSL'de olması gereken takımlar. Ben ikisinin de taraftarı olmadığım için (Altaylıyım), nasıl ve ne şekilde olacağıyla fazla ilgilenmeksizin, bunun bir an önce olmasını istiyorum.

Not: Bütün fotoğraflar, Göztepe'nin Amatör Küme maçlarında çekilmiştir.

Hiç yorum yok: