3 Haziran 2008 Salı

Euro 2008 Muhtemel 11'ler #3 - Çek Cum.

Çek Cumhuriyeti, bir önceki turnuvaya göre en fazla güç kaybeden takım olsa gerek. Defansif anlamda, gerek isim gerekse sistem olarak güçlü olsalar da, çok önemli hücumcuları bu turnuvada yok. Yeni nesil oyuncuların hiçbiri de, o klasa yaklaşabilecek oyuncular değil. Ama Grygera, Kovac, Baros, Rozehnal, Skacel, Cech gibi isimler birçok yaş grubunda birlikte oynamış, hatta 2002'de U-21 Avrupa Şampiyonluğu yaşamış kadronun, mevcut A takım ile ortak üyeleri. Kurt hoca Brückner'in ön alanda kullanacağı isimler, seçenek azlığı nedeniyle üç aşağı beş yukarı belli gibi. Ancak takımın en güçlü bölgesi defans için farklı şeyler deneyebilir.

Ujfalusi, son yılların en istikrarlı defans oyuncularından biri ve Brückner'in O'nu stoper yerine, sağ bekte kullanması beklenebilir. Defansın ortasını ise Rozehnal, Kovac ikilisiyle kapatması olası görünüyor. Ujfalusi'yi ortaya kaydırıp, bu ikiliden birini yanına da alabilir tabi ki ama bu da Pospech'ten fazla şey istemek olacaktır. En azından Grygera tam olarak iyileşene dek. Orta saha tercihini de, geçmiş yıllara göre daha savaşçı yapacak gibi Brückner -ki bu durum, ileri de Koller'i tek başına bırakacaktır. Formsuz Baros'un bunu yapmasından daha iyi bir seçenek elbette bu.

Çek Cumhuriyeti
(4-5-1)

1-Cech
21- Ujfalusi, 5- Kovac, 22- Rozehnal, 6- Jankulovski
3- Polak, 4- Galasek, 14- Jarolim
7- Sionko 20- Plasil
9- Koller

12. Adam
15- Baros

Not: Sionko ve Plasil'in, iki kanatta olması gerekiyor ama program izin vermedi buna, öyle yan yana durdular neye benzediyse!

Hiç yorum yok: