20 Haziran 2008 Cuma

Hırvatistan - Türkiye: 12 Yıl Önce

11 Haziran 1996. Türkiye'nin ilk Avrupa Şampiyonası maçı. Bu tecrübesizliğe ve 2 yıl sonra Dünya 3. olacak takımın çekirdeğine karşı oynanmasına rağmen sonuna kadar hiç de fena gitmeyen bir maç. Sonrası, bildik hikaye; Alpay, Vlaovic'i düşürse neler olurdu, bambaşka bir turnuva olur muydu Türkiye için?


Kadroda kimler yok ki: Yedek kaleciler Adnan ve Şanver! Neyse bu komikti, geçelim. Tam 5 Trabzonsporlu o dönem milli takım kampına çağrılmış mesela. Şimdinin futbol aşığı gençlerini inanadırabilir miyiz acaba buna? Orta saha hiç fena değil; Tolunay, Tugay, Sergen, Oğuz, Tayfun gibi alternatifli bir kadro. Hakan Şükür tabii ki orada. Hep 26 yaşında olan Arif Erdem, o zamanlar ilk defa 26'nın altındaymış. 2002 Dünya Kupası 3. sü olan tandem bile oradaymış Bülent ve Alpay ile. Rüştü bugün olduğu gibi, o gün de oradaydı. Tıpkı Fatih Terim gibi. Olmamış işte, ama tecrübesizlik ama iyi rakipler yüzünden olmamış.

Peki Hırvatistan'da neler varmış? Onlarda ne varsa, büyük bir kısmı bugün de karşımızda. 1996'da Hırvat kadrosunda yer alan Slaven Bilic, teknik direktör olarak kulübede. Takım arkadaşları Asanovic, Jurcevic, Prosinecki ve kaleci Mrmic ise yardımcıları sıfatıyla. Boban, Boksic, Suker, Jarni ve Stanic hala unutulmazları o kadronun bu isimlerle birlikte. Bu akşam, Türkiye'nin şansı oldukça az rakibi karşısında ama olmayacak iş de değil hani.

Hiç yorum yok: