17 Haziran 2008 Salı

Rawbau!

Bu adam sevilmez de, ne yapılır? Futbol bloglarında, Euro 2008 yaklaştığından beri O'nun hakkında pek çok şey okuduk. Bunları, önceden bildiklerimizin üzerine koyduk, kanımız iyiden ısındı. Turnuva süresince ortaya koyduğu tavır ve giyim tarzı da eklenince (Özellikle bol seçtiği takım elbiseleri, gömlekleri ve kalın kravatlarından bahsediyoruz), en sevdiğimiz karakter oldu Slaven Bilic. Bizim takımın başındaki teknik direktörle, sadece maç sonrası demeçlerini kıyasladığımızda, içimizdeki Hırvatistanlı'nın ortaya çıktığını da saklamamak lazım.

Slaven Bilic'in, turnuva başladığı günden beri yaptığı her açıklamanın içinde mutlaka "takım" kelimesi var. Sürekli buna vurgu yapıyor ve gücünü de bu kollektif enerjiden alıyor. Tek başına, Luka Modric veya İvica Olic'in bir anlamı olmadığını bildiği kadar, kendisini de bulunduğu yerde yalnızlaştırması durumunda, o derece anlamsızlaşacağının farkında ve kurduğu düzenin içinde bir çarktan öteye geçmeye çalışmıyor. Terim ve Bilic'in dün yaptıkları basın toplantılarından seçtiklerimizin arkasına, Bilic'in grubu Rawbau'nun klip çekimini ekleyerek susup, maçı bekleyelim.

"I am certain this was the victory of a great Croatia team and not the defeat of a bad Poland team." - Slaven Bilic

"Ben sizin tarafınızda olsaydım, takımın başında Terim olduğu için her an herşey değişebilir derdim. Ama siz der miydiniz bilmiyorum." - Fatih Terim


Vatreno Ludilo Slaven Bili-Rawbau Navijaka Himna - Click here for funny video clips

Hiç yorum yok: